vrijdag, 19. juni 2009 - 22:35

Veteranendag 27 juni 2009

Duiven

Op zaterdag 27 juni 2009 is het Nederlandse Veteranendag.Het is een eerbetoon aan alle Nederlandse militaire veteranen, waarbij erkenning en waardering centraal staat. Militaire veteranen zijn niet alleen de nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de snel groeiende groep ‘jonge veteranen’.

Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. In heel Nederland gaat het om circa 120.000 veteranen. In Duiven wonen er 215.

Naast de landelijke bijeenkomst in Den Haag besteedt ook de gemeente Duiven aandacht aan de Veteranendag. Wij eren op zaterdag 27 juni onze veteranen met een informele bijeenkomst in het gemeentehuis. De bijeenkomst in het gemeentehuis is alleen voor veteranen toegankelijk; zij zijn daarvoor persoonlijk uitgenodigd.

Daaraan voorafgaand legt burgemeester Zomerdijk om 10.00 uur een krans bij het Indiëmonument aan de Rijksweg (voor restaurant ’t Raedthuys). Deze kranslegging kan iedereen bijwonen.
Provincie:
Tag(s):