woensdag, 1. april 2009 - 9:02

Vissersschip zinkende op de Waddenzee

Den Helder

Rond 06.20 uur vanmorgen meldde de verkeerscentrale Den Helder aan het Kustwachtcentrum dat het vissersschip WR-82 water maakte. De positie was vlak onder de kust van Texel in de buurt van de veerhaven.

Direct zijn door het Kustwachtcentrum de reddingboten van de stations Den Helder, Oudeschild en De Cocksdorp van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd en is ook het politievaartuig P-49 onderweg naar het schip. Van diverse zijden wordt getracht extra pompcapaciteit naar het schip te brengen.

Het schip ligt inmiddels aan de grond nabij de veerhaven van Texel. Naast de al aanwezige eenheden zijn ook de reddingboten van de stations Den Oever en Callantsoog van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en het duikvaartuig ‘Hydra’ en een landingsvaartuig van de Koninklijke Marine ter plaatse met pompmateriaal en duikers.

De duikers van de Koninklijke Marine en de Marine brandweer zijn er inmiddels in geslaagd het lek te dichten. Het water wordt nu uit het schip gepompt.

Update 15.30 uur
Het vissersschip WR-82, dat vanmorgen deels is gezonken nabij de veerhaven op Texel, is thans gelicht. Nadat marine duikers het lek hadden gedicht, is het schip leeggepompt. Een collega-visserman, de TX-63, sleept momenteel het schip naar Oudeschild.

Daar zal de WR-82 in dok gaan. Enkele reddingboten en een politievaartuig begeleiden de sleep tot deze veilig de haven heeft bereikt.
Provincie:
Tag(s):