zondag, 12. mei 2024 - 12:38 Update: 12-05-2024 17:43

Man in rolstoel met geweld beroofd van gouden kettingen

rolstoel-gehandicapt
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Breda

Een 75-jarige man uit Breda is zaterdagmiddag 11 mei slachtoffer geworden van een straatroof.

Kettingen van nek getrokken

'Hij reed in een rolstoel over de Langendijk toen zijn twee gouden kettingen van zijn nek getrokken werden. De dader ging ervandoor. De politie zoekt getuigen', zo meldt de politie zondag.

Getuigen gezocht

De man reed rond 15.00 uur richting het Dr. Struykenplein om daar bloemen te kopen voor moederdag. Hij werd aangesproken door een jonge man die hem vroeg hoe laat het was. Het slachtoffer vertelde hem de tijd en de man bedankte hem. Het leek er even op dat de man doorliep, maar direct daarna werden de gouden kettingen van het slachtoffer vanachter met geweld van zijn nek getrokken. De dader zetten het op een lopen richting de Jacob Catsingel.

Signalement dader

Het gaat om twee gouden kettingen, allebei met een hanger van ongeveer twee centimeter. Het slachtoffer is ontzettend geschrokken, hij heeft de striemen in zijn nek staan. De politie is op zoek naar de dader: een jonge man van ongeveer 17 รก 18 jaar, 1.80 m lang, een Noord-Afrikaans uiterlijk, gladgeschoren gezicht en glad zwart haar. Hij droeg een gestreept T-shirt en een zwarte spijkerbroek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):