vrijdag, 12. juni 2009 - 12:16

Vliegbasis Soesterberg officieel overgedragen

Soesterberg

Het ministerie van Defensie heeft vrijdagmiddag officieel de vliegbasis overgedragen aan de provincie Utrecht. Op de start-, en landingsbaan werd de akte ondertekend. Hiermee komt een einde aan het bestaan van bijna 100 jaar militair vliegveld.

Door de bezuinigingen die defensie moest doorvoeren wordt eind 2008 besloten om Soesterberg te sluiten. Het veld wordt straks gedeeltelijk een natuurgebied. Om de kosten die gemaakt zijn door de provincie terug te verdienen zal er ook een gedeelte bebouwd worden. Tevens komt er een Nationaal Defensiemuseum. Een klein gedeelte aan de kant van Huis ter Heide zal in handen blijven van defensie.

Zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur vindt er onder de naam Hello Goodbye een groot feest plaats, daar zullen onder meer Cor Bakker en Ellen ten Damme optreden. Tevens zijn er diverse demonstraties en een informatiemarkt. De toegang is gratis. De organisatie roept bezoekers op gebruik te maken van het openbaar vervoer. De wegen rond Soesterberg zijn niet berekend op het aantal mensen dat wordt verwacht. Vanaf de stations Den Dolder, Amersfoort en busstation Zeist rijden pendelbussen.
Provincie:
Tag(s):