maandag, 27. april 2009 - 18:53

Vrijwilligers buurtbussen Gelderland in het zonnetje gezet

Harderwijk

Op zaterdag 2 mei ontvangt gedeputeerde Marijke van Haaren de vrijwilligers van 25 buurtbusverenigingen in Gelderland in Dolfinarium Harderwijk. De provincie biedt ze een afwisselende dag aan in Dolfinarium Harderwijk als dank voor hun belangeloze inzet als chauffeur van een buurtbus.

De buurtbus maakt het mogelijk dat bewoners van dunbevolkte gebieden waar geen regulier openbaar vervoer beschikbaar is, toch met een vaste lijn en dienstregeling de markt in een naburige plaats of het bus- en treinstation voor een vervolgreis kunnen bereiken.

In Gelderland zjin momenteel zo*n 1000 vrijwilligers aangesloten bij een van de 25 buurtbusverenigingen die belangeloos hun tijd ter beschikking stellen om een vaste lijnvoering en dienstregeling te verzorgen. Gezamenlijk zorgen de buurtbussen voor het vervoer van zo*n 350.000 passagiers per jaar. De provincie stelt subsidies beschikbaar waarmee onder andere de buskosten geheel kunnen worden gedekt.
De provincie heeft grote waardering voor dit vrijwilligerswerk dat niet alleen de mobiliteitsmogelijkheden vergroot, maar zeker ook voor het sociale leven van groot belang is.

De vrijwilligers krijgen dan ook een *dagje-uit* aangeboden, dit jaar in het Dolfinarium Harderwijk. Dit is de derde keer dat de provincie zo*n dag organiseert voor de vrijwilligers.
Provincie:
Tag(s):