maandag, 5. januari 2009 - 11:39

Website met voortvluchtige veroordeelden online

Amsterdam

Na een website met gezochte overvallers worden nu ook voortvluchtige veroordeelden uit de regio Amsterdam-Amstelland met hun naam en - als die er is - een foto op internet gezet. Deze site is door de politie en het Openbaar Ministerie in het leven geroepen.

In eerste instantie gaat het om 41 personen. In 11 gevallen beschikken we over actuele foto’s. Het zijn mensen die gesignaleerd staan omdat ze nog een celstraf moeten uitzitten, maar zich daaraan weten te onttrekken. 'Ik vind dat maatschappelijk niet uitlegbaar', aldus Welten in zijn nieuwjaarsspeech. 'En daar komt bij dat, zolang ze vrij rondlopen, er een groot risico bestaat dat zij zich opnieuw schuldig aan strafbare feiten maken.'

Om de pakkans te vergroten wordt nu de hulp van het publiek ingeschakeld. De politie hoopt tips te krijgen op basis waarvan de gezochten alsnog kunnen worden achterhaald; en misschien komen ze zichzelf wel melden als ze zichzelf op de site zien staan. Op de website worden naast de naam en een foto ook de geboortedatum en -plaats van de veroordeelden genoemd, evenals het signalement.

De website is te vinden op www.veroordeeldengezocht.nl
Provincie:
Tag(s):