donderdag, 16. april 2009 - 13:12

Weer aanhoudingen in Rielse bloedsporenzaak

Riel

Het rechercheteam heeft gisteren, eind van de middag, op het bureau een 21-jarige vrouw uit Emmen en twee mannen van 20 en 50 jaar, beiden afkomstig uit Uden, aangehouden. Het drietal, dat zich vrijwillig bij de politie meldde, wordt verdacht van betrokkenheid bij een mogelijk ernstig misdrijf in een woning in Riel. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Eerder, op 09 april jl, arresteerde de politie een 21-jarige vrouw uit Heesch. Ook zij wordt verdacht van betrokkenheid. De vrouw is een dag later, na onderzoek in vrijheid gesteld.

De politie verrichtte tot op heden in de Rielse zaak in totaal 5 arrestaties. Een 37-jarige man uit 's-Gravenmoer werd op 06 april jl. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij de start van de zaak het politieonderzoek te hebben belemmerd. Het Team Grootschalige Opsporing werkt op volle sterkte (30 rechercheurs) aan de zaak.

Het rechercheteam startte op 20 maart een onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van onder andere bloedsporen in een woning aan de Tilburgseweg. Gezien het sporenbeeld sloot en sluit de politie een ernstig misdrijf niet uit. Tijdens het onderzoek stuitte het team op aanwijzingen die leidden naar een woning in Odoorn.

Op 01 april jl. werd de Odoornse woning hermetisch voor onderzoek afgesloten Ondersteund door de specialisten van het NFI wordt gekeken of er directe verbindingen zijn tussen de aangetroffen sporen in beide panden. Naast uitgebreide technische en tactische onderzoeken in zowel de woningen als de in beslag genomen voertuigen, stelde het team onder andere een buurtonderzoek in en hoorde tot op heden tientallen getuigen.
Provincie:
Tag(s):