maandag, 9. februari 2009 - 21:38

Wie wordt 'Voorleeskampioen 2009' in Lelystad?

Lelystad

Op dinsdag 24 februari is er in de de FlevoMeer Bibliotheek | Lelystad de kwartfinale voor de Nationale Voorleeswedstrijd, een jaarlijks initiatief van Stichting Lezen.

Het doel van deze wedstrijd is om basisschoolleerlingen te stimuleren om met plezier te gaan lezen en anderen voor te lezen.

De afgelopen tijd is er op basisscholen in Lelystad veel aandacht besteed aan de Voorleeswedstrijd. Leerlingen lazen naar hartenlust voor, luisterden naar het voorlezen en beoordeelden elkaar.
Dit schooljaar hebben zelfs 9 basisscholen een kandidaat Voorleeskampioen FlevoMeer Bibliotheek | Lelystad aangeleverd!

In de race om Voorleeskampioen te worden zitten kandidaten uit
groep 7/8 van basisschool Horizon, de Tjalk, Het Spectrum, de Optimist, de Poolster, de Driemaster, De Meander, Het Mozaïek en de Wingerd.
De winnaar gaat door naar de provinciale wedstrijd, de halve finale in Lelystad.

Een zeer ervaren en deskundige jury bestaande uit: Doreé de Kruyk , Willemijn Geuze en Freddy van Arnhem bepaalt welke van de
9 schoolwinnaars Lelystad gaat vertegenwoordigen.

De winnaar van de provinciale ronde gaat in mei 2009 als kandidaat Voorleeskampioen naar de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen (het landelijk platform voor leesbevordering) i.s.m. het NBLC, Centrum voor Bibliotheken en de Stichting CPNB.
Provincie:
Tag(s):