maandag, 4. mei 2009 - 13:49

Wilma Boevink lector Hanzehogeschool Groningen

Groningen

Hulpverlening aan mensen met psychische problemen is in de geestelijke gezondheidszorg vooral gericht op behandeling en dus genezing van psychische problemen. Wat als de psychische problemen niet of maar ten dele te genezen zijn? Op dinsdag 12 mei wordt mevrouw drs. W.A.Boevink officieel geïnstalleerd als lector Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid van de Hanzehogeschool Groningen.

Drs. Wilma Boevink is sociaal wetenschapper en heeft ruime ervaring als psychiatrisch patiënt. Ze werkt als senior wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut en is leider van het HEE-project, voorzitter van de stichting Weerklank en bestuurslid van het Europees Netwerk van Cliënten van de Psychiatrie. Kennis uit een combinatie van al deze rollen brengt zij tot uiting in haar vele boeken, artikelen en lezingen – zowel in eigen land als internationaal. Mevrouw Boevink hoopt binnenkort te promoveren op de vraag wat mensen met ernstige en ontwrichtende psychische aandoeningen effectief doen om zichzelf te helpen.

De nieuwe lector HEE is verbonden aan het Lectoraat Rehabilitatie van de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen. Het Trimbos-instituut en de Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht financieren het lectorschap.
Provincie:
Tag(s):