woensdag, 3. juni 2009 - 9:40

Zeer grote brand in tuinbouwbedrijf

Delfgauw

Een brand in een tuinbouwbedrijf aan de Vrederustlaan in Delfgauw heeft in de nacht van dinsdag op woensdag enorme schade aangericht. In het bedrijf werden potrozen geteelt.

De kassen werden door het vuur zwaar beschadigd en alle gewassen gingen verloren. Bij de brand vielen geen gewonden.

De tuinder kreeg rond 01.45 uur een storingsmelding uit zijn bedrijf. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij dat de kassen vol stonden met rook en belde hij de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stond het bedrijf met een oppervlakte van meer dan 6000 m2 al voor een groot deel in brand. Het vuur plantte zich in het bedrijf voort via het schermdoek en kunststof kweektafels. Vanwege het gevaar van vallend glas kon de brandweer de kassen niet in en moest het vuur van buitenaf worden bestreden.

Daarnaast moest branduitbreiding naar aangrenzende bedrijven worden voorkomen. Om daarvoor voldoende mensen en middelen te kunnen inzetten werd door de brandweer opgeschaald tot “zeer grote brand�. De brand veroorzaakte veel rook. In verband met de mogelijke verspreiding van gevaarlijke stoffen werden door een meetploeg van de brandweer in de omgeving metingen verricht. Bij die metingen werden geen gevaarlijke concentraties aangetroffen.

De in het bedrijf aanwezige warmtekracht installatie bleef behouden. Even na 04.30 uur kon het sein “brand meester� worden gegeven. Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen.

De oorzaak van de brand en de totale omvang van de schade zijn nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):