donderdag, 1. oktober 2009 - 17:01

Zonneboot bij Eco Experience

Leeuwarden

De Frisian Solar Challenge (FSC) presenteert zich op 8 oktober tijdens de Eco Experience in Leeuwarden. Naast een informatiestand is er ook een zonneboot van dichtbij te bewonderen. Het team van Hogeschool Van Hall-Larenstein heeft zijn zonneboot beschikbaar gesteld en vertelt het publiek alles over de ins en outs van een zonneboot.

De Frisian Solar Challenge (FSC) is een zonnebootrace langs het traditionele parcours van de Friese elf steden. Het evenement wordt in juli 2010 voor de derde keer gehouden. De deelnemers strijden tegen elkaar in drie klasses, de standaardklasse voor één- en tweepersoons boten en de topklasse. De FSC geldt als één van de grootste duurzaamheidevenementen van Nederland.

De Eco Experience is een manifestatie die duurzaamheid en milieuvriendelijke energie bij jongeren onder de aandacht wil brengen. Verschillende milieuvriendelijke vervoersmiddelen zullen deze dag te zien zijn.

Naast de FSC en de zonneboot is er nog veel meer te beleven tijdens de manifestatie. Zo kun je onder andere in een simulator testen hoe milieuvriendelijk je rijstijl is.
Provincie:
Tag(s):