maandag, 8. maart 2010 - 5:20

Brandweerman omgekomen bij brand in Veendam

Veendam

Bij een grote brand in het centrum van Veendam is maandagmorgen een brandweerman, de 44-jarige Wiebe de Vries, van de brandweer Veendam om het leven gekomen. Een collega van hem raakte gewond. Dit maakte een woordvoerder van de hulpverleningsdienst Groningen bekend.

Beide brandweermannen waren bezig met het blussen van een brand aan de Kerkstraat in Veendam. Door nog onbekende reden viel een muur om en werden beide brandweermannen bedolven onder het puin. De brandweerman die gewond raakte is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

De brand brak omstreeks 03.15 uur uit in de opslag van elektronicazaak Scheer en Foppen. De brand verspreidde zich hierna over de gehele winkel. De woningen boven het pand zijn ontruimd en de bewoners worden elders opgevangen.

Omstreeks 04.30 uur bleek er zo'n 500 meter verderop ook brand te zijn aan de Prins Hendrikkade. Hier bleek brand te zijn in een leegstaande discotheek. Volgens de woordvoerder is dit beperkt gebleven tot een kleine brand.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt om overslag naar naastgelegen panden te voorkomen. Over de toedracht van de branden is nog niets bekend.

Lees ook: Veendam rouwt om brandweerman Wiebe de Vries
Provincie:
Tag(s):