woensdag, 17. november 2010 - 12:54

Chauffeuse mishandeld

Nieuwegein

Een jongeman mishandelt dinsdagmiddag 16 november bij de halte aan de Erfstede de chauffeuse van een bus.

Die middag rond 13.15 uur rijdt een 59-jarige chauffeuse met een bus de halteplaats aan de Erfstede bij City Plaza op. Om de draai te kunnen maken, stuurt ze daarbij met de rechtervoorzijde van de bus over de stoeprand. Op het trottoir loopt een groep jongeren. De bus rijdt vlak langs hen. De chauffeuse stopt iets verderop. Ze laat haar passagiers uitstappen. De groep jongeren loopt langs de bus en maakt een opmerking naar de chauffeuse. Kennelijk omdat zij vlak langs hen was gereden.

Terwijl de groep doorloopt, roept één van de jongeren nog een scheldwoord naar de chauffeuse. Dat valt bij haar niet in goede aarde. Ze roept de jongeman terug. De 18-jarige jongeman uit Utrecht komt terug en loopt de bus in. Om te voorkomen dat meer van de jongeren de bus inlopen, sluit de chauffeuse de deur.

Verdachte mishandelt slachtoffer
De chauffeuse wil de Utrechter uitleggen hoe kwetsend zijn scheldwoord was. Nog voordat ze dat kan doen, valt hij haar echter aan. Hij slaat haar meerdere malen met zijn vuisten. Collega’s van de chauffeuse komen haar te hulp. Zij brengen de verdachte onder controle.

Politie houdt de verdachte aan
Agenten komen ter plaatse en houden de verdachte aan. Hij moet voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar sluiten de agenten hem in. De hulpofficier van justitie stelt hem voor nader onderzoek in verzekering.

Slachtoffer doet aangifte
Het slachtoffer heeft pijnlijke plekken op haar gezicht en lichaam opgelopen. Ze laat zich onder doktersbehandeling stellen en doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):