zondag, 28. november 2010 - 22:31

Geslaagd Sinterklaasfeest voor St. Zwerfkaten Rijnmond

Brielle

Op zondag 28 november zorgde Sinterklaas, Kids for Animals afdeling Rijnmond en het Geuzenpaleis voor een groots Sinterklaasfeest in het Geuzenpaleis. Als entreeprijs betaalde men deze dag met 3 blikjes kattenvoer of een zak met 2kg kattenbrokken.

Elk jaar wil Sinterklaas samen met de Kids for Animals een aktie doen voor de dieren. Dit keer willen ze dat de zwerfkatten eens extra verwent worden. Daarom wilde zij zoveel mogelijk voer inzamelen. Het ingezamelde voer is overhandigd aan de medewerkers van Stichting Zwerfkatten Rijnmond.

Deze vrijwilligers vangen zwerfkatten in de regio Rotterdam. Zij worden onvruchtbaar gemaakt, ontwormd/ontvlooid en nagekeken op hun gezondheid door de dierenarts. Na bijgekomen te zijn van de operatie, worden zij door hen opgevangen en wanneer ze weer in goede conditie zijn, worden ze teruggeplaatst in hun vertrouwde omgeving.

Als er bij de gevangen katten een tamme huiskat zit die weggelopen en verdwaald is, proberen zij de eigenaar te vinden door te kijken of er een identificatie chip is en anders door aanmelding bij Amivedi. Wanneer de eigenaar niet gevonden wordt, zoeken zij een nieuw tehuis in samenwerking met het Dierenopvangcentrum Rijnmond.
Provincie:
Tag(s):