donderdag, 5. augustus 2010 - 20:53

Jongeren leren met condoom om te gaan.

Honderden jongeren vertrekken wekelijks vanaf opstapplaats Vredenburg Leidsche Rijn met de bus naar de zon. Voor voorlichters van de GG&GD een goede gelegenheid om de vakantievierende jeugd te informeren over het belang van veilig vrijen.

Maandag 9 augustus komen de GG&GD-ers met een speciale ‘veilig vrijen’-camper naar de jongeren toe.

Wachtend op de bus kunnen jongeren maandag bij deze camper terecht voor informatie over veilig vrijen, seksualiteit en soa’s. Jongeren kunnen oefenen met het omdoen van een condoom in het donker. Daarnaast krijgen alle vakantievierders in de bus, net voor vertrek, nog een pakketje uitgereikt met een condoom en folders om de discussie over veilige seks in de bus voort te kunnen zetten.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren op vakantie eerder seks hebben dan normaal. Een andere omgeving, de zon en een lossere sfeer zijn hierop van invloed. Toch nemen weinig jongeren voorzorgsmaatregelen om veilig te vrijen; slechts een derde van de vakantiegangers neemt een pakje condooms mee op reis.

Sinds 2001 is het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) sterk toegenomen. Chlamydia is de meest voorkomende soa onder jongeren.
Provincie:
Tag(s):