woensdag, 3. februari 2010 - 20:03

Linda van Dyck, Jon van Eerd, Stanley Burleson bij top DeLaMar

Amsterdam

Het hoogste punt is bereikt van DeLaMar, het theater in aanbouw nabij het Leidseplein in hartje Amsterdam. Joop en Janine van den Ende gaven het sein om Jon van Eerd, Stanley Burleson en Linda van Dyck 21 meter de lucht in te hijsen waar zij een vlag in de top van het nieuwe theater plaatsten.

Tevens werd bekendgemaakt dat het toneelstuk Ontrouw, met Linda van Dyck in de hoofdrol, de openingsvoorstelling van de kleine zaal wordt. De musical La Cage aux Folles, met Jon van Eerd en Stanley Burleson, opent de grote zaal. Joop van den Ende onthulde de openingsdatum van DeLaMar: op 28 november 2010 zal Amsterdam een nieuw theater rijker zijn.

Onder de naam DeLaMar opent het voormalige Nieuwe de la Mar Theater in november 2010 zijn deuren. Met dit nieuwe theater wordt voortgebouwd op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. De traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. De programmering van het DeLaMar zal zich vooral richten op kwalitatief hoogwaardig theater in de programmeringstraditie van het voormalige Nieuwe de la Mar. DeLaMar krijgt twee zalen met in totaal ruim 1500 stoelen.
Categorie:
Tag(s):