donderdag, 9. september 2010 - 23:12

Meerdere gewonden bij ongeval na politieachtervolging

Een 33-jarige bestuurder van een motor is donderdagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt op het Ecuplein na een achtervolging door Osdorp.

De bestuurder viel twee surveillerende agenten op toen hij bij een tankstation aan de Ookmeerweg een helm opzette die niet aan de daarvoor geldende eisen voldoet. Terwijl een van de agenten hem daarop aansprak, sprong de man op zijn motor en ging hij ervandoor in de richting van de Baden Powellweg. Bij het invoeren van het kenteken bleek dat de motor gestolen was. De politie zette direct de achtervolging in, waarbij de motorrijder voortdurend het stopteken negeerde. Tijdens de achtervolging werd gebruikgemaakt van optische- en geluidssignalen.

Ter hoogte van het Ecuplein remde de motorrijder plotseling om rechtsaf te slaan. Hierdoor reed de politieauto van achteren tegen de motor aan. Na de aanrijding met de motor kwam het politievoertuig tegen een tegemoetkomende auto tot stilstand.

De motorrijder was aanspreekbaar en werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis afgevoerd. Daar is hij aangehouden voor verdenking van betrokkenheid bij diefstal van een motor en het negeren van stoptekens. De twee mannelijke inzittenden van de personenauto hielden aan het incident lichte verwondingen over. De twee politieagenten bleven ongedeerd.

Zoals gebruikelijk bij incidenten waar de politie zelf bij betrokken is, wordt zowel het technische als tactische onderzoek door een ander regiokorps en de Rijksrecherche verricht.
Provincie:
Tag(s):