vrijdag, 19. maart 2010 - 22:38

Meppelse (17) na maanden weer terecht

De in november vorig jaar van huis weggelopen 17-jarige Malikeh (Melika) is terecht.

Vrijdagmorgen werd ze aangetroffen in een woning in Amsterdam. Ze is daarna overgebracht naar Hoogeveen en overgedragen aan haar zorgkader.


Al direct na haar verdwijning hadden haar moeder en de politie het idee dat ze was weggelopen en mogelijk bij een vriend of iemand anders zou verblijven. Waar dit kon zijn en onder welke omstandigheden was echter volstrekt onduidelijk en zeker voor de politie ook reden voor zorg.

Daarom heeft de politie vanaf het begin van haar verdwijning onderzoek gedaan naar haar verblijfplaats. Begin maart werd duidelijk dat ze mogelijk ergens in Amsterdam verbleef. Het politieonderzoek leverde vervolgens steeds meer aanwijzingen op over haar mogelijke verblijfplaats en de mensen bij wie ze daar verbleef. Ook werd duidelijk dat de politie in Amsterdam met een onderzoek bezig was naar dezelfde personen in verband met woninginbraken. De precieze verblijfplaats van Melika was echter niet duidelijk.

Vorige week donderdag nam Melika telefonisch contact op met haar voogd. Daarbij gaf ze aan een gesprek met haar voogd te willen. Kort daarvoor had ze ook al enkele brieven gestuurd. Ondanks dit teken van leven bleef de politie onderzoek doen naar haar precieze verblijfplaats. Uit het onderzoek van de politie in Amsterdam was inmiddels duidelijk geworden dat de personen waar Melika contact mee had erg mobiel waren en op verschillende adressen verbleven. Het milieu waarin ze verbleef, het risico dat ze ergens anders zou onderduiken en het gegeven dat zij niet opnieuw contact had opgenomen met haar voogd was voor de Drentse politie aanleiding om vrijdagmorgen samen met de collega’s in Amsterdam, en passend in hun onderzoek m.b.t. de inbraken, onderzoek te doen in een aantal woningen. In één van deze woningen in Amsterdam werd ook Melika aangetroffen.

Het meisje maakt het ogenschijnlijk goed. Ze is overgebracht naar Hoogeveen en later op de dag overgedragen aan haar voogd. De politie doet nog nader onderzoek naar de omstandigheden waaronder ze daar verbleef.
Provincie:
Tag(s):