dinsdag, 2. november 2010 - 14:29

Militairen en Kustwacht verlenen bijstand na noodweer

Den Haag

Militairen van het Commando der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied staan paraat om de lokale autoriteiten te ondersteunen bij de hulpwerkzaamheden als gevolg van het noodweer op Curaçao.

Vannacht diende de Gouverneur van Curaçao een verzoek in tot zachte militaire bijstand toen duidelijk werd dat de tropische storm Tomas veel overlast veroorzaakte. De rampenstaf, waarin ook Defensie en Kustwacht vertegenwoordigd zijn, is nu aan het inventariseren waar hulp benodigd is.

Klaar voor inzet

Op dit moment staan twee pelotons van de Landmacht op Marinebasis Parera gereed om ingezet te worden voor hulpwerkzaamheden. Enkele voertuigen, waaronder ‘viertonners’ worden klaar gemaakt voor inzet en er liggen vier rubberboten met motor klaar om vanuit zee ingezet te worden. De AS355 helikopter van de Kustwacht vliegt op dit moment boven Curaçao om een goed beeld te krijgen van omstandigheden. De Superrhibs van de Kustwacht voeren nu patrouilles uit langs de kust. Op Aruba stond ook een peloton van de mariniers vanaf afgelopen zaterdag klaar voor hulpverlening. De situatie lijkt daar mee te vallen.

Rode Kruis

Op Haïti treft het Rode Kruis voorbereidingen om een nieuwe ramp te voorkomen. Sinds de verwoestende aardbeving in januari kwamen meer dan 200.000 mensen om. Nog steeds wonen zo'n 1,5 miljoen Haïtianen in 1200 tentenkampen.
Provincie:
Tag(s):