donderdag, 23. december 2010 - 21:13

Noorderlichtjesparade groot succes

Hoogeveen

De allereerste Noorderlichtjesparade in Hoogeveen is een groot succes geworden! Ter afsluiting van het meerdaagse kerstevenement werd het centrum van Hoogeveen sprookjesachtig verlicht door een optocht met twinkelende lichtjes, versierde praalwagens, winterse typetjes en muziek. Veel Hoogeveners maar ook toeschouwers van buiten de gemeente trotseerden de kou en hebben de Noorderlichtjesparade mogen beleven. De organisatie schat dat het evenement ongeveer 20.000 bezoekers heeft getrokken.

Het ijskasteel van de siertuinvereniging uit Elim is de grote winnaar geworden van het evenement. De praalwagen kreeg de meeste punten van de deskundige vakjury, waar onder andere wethouder Tiens Eerenstein aan deelnam. Een welverdiende tweede plaats was er voor de kerstman in een arreslee van de dorpssmederij Nieuweroord. De derde prijs ging naar het team van Roparum uit Hollandscheveld. Dit team had de kerststal nagebouwd met Jozef, Maria en het kindje Jezus.

De Noorderlichtjesparade moest de spetterende afsluiting worden van het meerdaagse kerstevenement in het centrum van Hoogeveen en dat is gelukt! “Het was een fantastisch en geslaagd evenement. Alles is goed verlopen. Ik hoor alleen maar positieve reacties.” vertelt een lachende René Karst. “Ik was even bang dat veel mensen bij de kachel zouden blijven zitten. Als het aan mij ligt organiseren we volgend jaar weer een Noorderlichtjesparade.”
Provincie:
Tag(s):