dinsdag, 19. oktober 2010 - 13:20 Update: 08-07-2014 1:02

Omgekochte FIFA-officials wacht ontslag

(Elf Voetbal) 24 Uur na de beschamende onthulling van de Sunday Times dat de FIFA-officials Amos Adamu van Nigeria en Reynald Temarii van Tahiti zich hebben laten omkopen, is de FIFA bij elkaar gekomen.

Uitkomst van de bijeenkomst is een onderzoek naar het in opspraak geraakte duo. Zijn de aantijgingen van de Engelse krant juist, dan wacht zowel Adamu als Temarii ontslag.

FIFA-official Michel d'Hooghe was bij de bijeenkomst aanwezig en vertelde na afloop het volgende. "Pas als we de feiten weten, kunnen we commentaar geven. Ik heb geleerd niets te zeggen over gevallen van als... Het enige dat ik kwijt wil, is dat je op z'n minst integriteit van een lid mag verwachten. Zo niet dan is er geen plaats bij het committee."

De ethische commissie van de FIFA komt op woensdag 20 oktober bij elkaar om de zaak te bespreken. Adamu en Temarii zouden hun stem bij de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 in ruil voor flinke geldsommen hebben weggegeven. Het ingelaste onderzoek richt zich overigens ook nog op andere officials.
Categorie:
Tag(s):