zondag, 1. augustus 2010 - 13:13

Ontvoering mislukt door niet-startende bus

Diemen

Zaterdagavond rond 10.00 uur is gepoogd een man te ontvoeren vanaf de Rode Kruislaan in Diemen.

Twee gewapende gemaskerde mannen overvielen het slachtoffer op de Rode Kruissstraat en bonden zijn handen vast. Het slachtoffer kreeg tape over zijn mond maar slaagde er toch in om de aandacht van buurtbewoners te trekken door te schreeuwen.

De ontvoerders namen het slachtoffer mee naar de parkeerplaats ter hoogte van nummer 761 en dwongen hem in een klaarstaande bus te stappen. Na diverse mislukte pogingen om de bus te starten besloten de daders het hazenpad te kiezen.

Oogetuigen, die op het tumult waren afgekomen, hadden inmiddels 112 gebeld en de politie was snel ter plaatse. Zij konden het slachtoffer bevrijden en hebben hem overgebracht naar een politiebureau om hem te horen.

Een van de verdachten, een 39-jarige man, werd door de politie in de directe omgeving aangehouden. Met behulp van een helikopter en speurhonden is nog vergeefs naar de andere dader gezocht.

De bestelbus is door de politie meengenomen voor onderzoek. Ook een motorfiets die voor de ingang van de flat geparkeerd stond is meegenomen voor onderzoek. Daarnaast heeft de forensisch technische opsporingsdienst een sporenonderzoek gedaan in de directe omgeving.

Over de identiteit van het slachtoffer doet de politie geen mededelingen. De toedracht van de ontvoering wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):