woensdag, 17. februari 2010 - 18:30 Update: 03-09-2018 21:40

Sporten is goed voor creativiteit en carrière

Diemen

Bijna 6 op de 10 Nederlanders denken tijdens het sporten aan hun werk en komen al rennend, fietsend of fitnessend op nieuwe ideeen. Sporters zijn bovendien significant meer tevreden met hun baan dan niet-sportende werknemers en ze zijn meer bezig met hun carriere.

Ook zijn sportievelingen minder vaak ziek (3 ziektedagen versus 5 ziektedagen). Dat blijkt uit een onderzoek van Monsterboard.nl over sport en carrière onder meer dan 12.000 Nederlanders.

Sporten maakt, zo lijkt uit de resultaten op te maken, werkend Nederland productiever. Het maakt werknemers ook carrièregerichter. Een meerderheid van de respondenten (in totaal 55%) hecht veel belang aan hun carrière.

Een ruime meerderheid van de ondervraagden doet aan sport: 80%. 69% doet dat minstens twee keer per week. Niet-sporters geven als reden meestal tijdgebrek aan (30%). De populairste sport is fitness: bijna de helft (46%) traint in een sportschool.

Sporten lijkt dus een gunstige invloed op het werk te hebben. Toch maken werkgevers hiervan maar weinig gebruik: de meerderheid van de werknemers (83%) geeft aan niet door de baas te worden aangemoedigd om te sporten. Bijna driekwart (74%) zou een (financiële) stimulans wel waarderen. Vooral mensen die al sporten, zien het als een positieve beloning voor hun inzet.

Categorie:
Tag(s):