zondag, 7. maart 2010 - 2:28

Vader brengt twee kinderen en zichzelf om het leven Zierikzee

Zierikzee

In het Zeeuwse Zierikzee heeft een familiedrama plaatsgevonden waarbij twee kinderen en een vader zijn omgekomen. De vader van de kinderen, die een bekende was bij de politie mbt huiselijk geweld, heeft eerst twee van zijn kinderen hebben omgebracht en heeft later in een park zelfmoord gepleegd.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er acht keer geschoten zou zijn in een woning aan de Oesterstraat in Zierikzee. Eenmaal ter plaatse trof de politie twee dode kinderen, een 19-jarig meisje en een 9-jarige jongen, aan. De moeder was door de man mishandeld en moest behandeld worden in een ziekenhuis.

Niet veel later ontving de politie de melding dat er een schot zou zijn gelost in een nabij gelegen park. Toen agenten hier kwamen troffen zij de vader, liggend naast een bankje, die zichzelf door het hoofd had geschoten. In allerijl is hij naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen is overleden.

Een derde kind, van 14 jaar, zou op het moment van het incident niet in de woning aanwezig zijn geweest. Dit jongetje was op dat moment bij de buren van het gezin. Deze is herenigd met zijn moeder die zondagmorgen omstreeks 04.00 uur het ziekenhuis kon verlaten.

De 45-jarige man was volgens het Openbaar Ministerie eerder veroordeeld tot 6 maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, voor huiselijk geweld. Op 17 januari 2010 had de man zijn straf uitgezeten en mocht zich niet binnen een straal van vijf kilometer van Zierikzee bevinden. Dit omdat bekend was bij justitie dat de man mogelijk opnieuw geweld zou plegen tegen het gezin.

De vader is op 8 februari j.l. door de politie aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van zijn 18-jarige dochter. Op 24 februari heeft de raadkamer zijn hechtenis geschorst en hem een contactverbod opgelegd. Ook zou de man een begeleidingstraject moeten volgen.

De familie, van Iraakse komaf, zou sinds 1999 in Nederland wonen.

Politie en OM zijn een grootschalig onderzoek gestart. Er zijn dertig rechercheurs op de zaak gezet. De technische recherche van de politie Zeeland doet onderzoek in de woning en in het park waar de verdachte is aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):