maandag, 18. oktober 2010 - 19:34

Woningoverval Millingen aan de Rijn

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober kreeg de politie rond middernacht een melding dat er een woningoverval in Millingen aan de Rijn had plaatsgevonden.

Rond 21.00 uur drong een viertal overvallers met bivakmutsen een woning aan de Zeelandsestraat binnen. In de uren daarna werden de bewoners (een 46-jarige man, een 41-jarige vrouw en hun 10-jarige dochter) door de overvallers bedreigd en vastgehouden. De woning werd door de overvallers behoorlijk overhoop gehaald. De man werd bovendien door de overvallers flink toegetakeld. Hij werd onder andere geslagen en liep drie schotwonden op.

De man is aan zijn verwondingen behandeld en heeft het ziekenhuis intussen kunnen verlaten. Zijn vrouw en dochter na de overval elders opgevangen. De zaak is in behandeling bij het Overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid dat nog druk doende is de betrokkenen te horen. Van drie daders zijn tamelijk gedetailleerde signalementen bekend. Van de 46-jarige man is intussen ook een eerste verklaring opgenomen.

In de afgelopen dagen heeft de politie ook onderzoek in en rond de woning gedaan. Zo is ondermeer met een speurhond gezocht naar mogelijke sporen van de daders. Bij dit onderzoek is tevens een hoeveelheid hennep aangetroffen. Dit is in beslag genomen en zal vernietigd worden. Het staat niet vast dat er een relatie is tussen deze gewelddadige overval en het feit dat er op het betreffende adres hennep is aangetroffen, maar een relatie wordt niet uitgesloten. Onderzoek zal dat moeten uitwijzen.
Provincie:
Tag(s):