dinsdag, 21. december 2010 - 17:10

Zedenzaak op Flevolands kinderdagverblijf

De politie Flevoland heeft vanmorgen een 50-jarige man aangehouden in zijn woning in Ens. De man, die mede eigenaar is van kinderopvang 'Onze Boerderij', wordt verdacht van ontuchtige handelingen bij twee kinderen die op het kinderdagverblijf verbleven..

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na twee aangiften van ontuchtige handelingen. Het gaat volgens de burgemeester om twee meisjes die in de leeftijd van 4 tot 12 jaar zijn. Bij een zoeking in de woning van de man is de administratie in beslag genomen. Volgens het OM is dit bedoeld om te achterhalen welke kinderen gebruik hebben gemaakt van het kinderdagverblijf.

De computer van de verdachte is eveneens in beslag genomen. Volgens het OM zijn er nog geen signalen dat de man zich zou bezig houden, of in het bezit zou zijn van kinderporno.

Kinderopvang 'Onze Boerderij' zou volgens de GGD Flevoland over de juiste papieren beschikken. De burgemeester benadrukte dat de man over een verklaring van goed gedrag beschikte, anders had de man geen vergunning gekregen om het kinderdagverblijf te starten.

Onze Boerderij biedt plaats aan 26 kinderen en diende ook als buitenschoolseopvang. In overleg met de vrouw van de verdachte, die eveneens mede-eigenaar is, werd besloten om de kinderdagverblijf te sluiten.
Provincie:
Tag(s):