donderdag, 23. december 2010 - 12:35

Zes gestolen zeecontainers terug

Woerden

Een 56-jarige man uit Hazerswoude zag in een bedrijf aan de Touwslagersweg in Woerden zijn gestolen zeecontainers staan en maakte hiervan melding bij de politie.

Die ging dinsdag 22 december omstreeks 19.50 uur naar het betreffende pand waar de eigenaar van de zeecontainers hen stond op te wachten. De man legde aan de politiemensen uit op welke wijze de man op het spoor was gekomen waar de gestolen zeecontainers konden staan. Hierna werd besloten tot actie over te gaan en werd de eigenaar van het bedrijf verzocht om met de sleutel te komen, maar daar wenste hij niet aan mee te werken.

Met een afgegeven machtiging door de hulpofficier van justitie werden de sloten van de toegangsdeur geforceerd om de zeecontainers in beslag te kunnen nemen. Een transportbedrijf kwam met groot materiaal naar Woerden en laadde de drie zeecontainers, waarin ook de drie gestolen kleinere zeecontainers stonden, op en voerde deze af naar een stallingsplek in afwachting van de beslissing van de officier van justitie.

In de toegangsdeur van het bedrijf aan de Touwslagersweg werden vervangende sloten geplaatst. Het onderzoek naar de diefstal/heling van de zeecontainers zal verder plaatsvinden in samenwerking met de politie Hollands-Midden.
Provincie:
Tag(s):