vrijdag, 15. april 2011 - 14:43

15 jaar cel voor moord op Haagse vastgoedhandelaar

Den Haag

Het Gerechtshof te Den Haag heeft vrijdag een 43-jarige man uit Voorburg veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de moord op een Haagse vastgoedhandelaar op 7 november 2007 in Den Haag. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Een 29-jarige man werd door het Gerechtshof vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord. Door de advocaat-generaal was respectievelijk 20 jaar gevangenisstraf en 12 jaar gevangenisstraf geëist. Het OM had hoger beroep ingesteld nadat beide mannen door de rechtbank te Den Haag waren vrijgesproken van de moord.

DNA-sporen match
Op de plaats van het delict zijn meerdere DNA-sporen gevonden die matchen met het DNA van de verdachte. De sporen zijn gevonden op de overjas die het slachtoffer aanhad en op een pistool, een geluiddemper, kogels en patroonhulzen die allen op de plaats van de moord zijn aangetroffen.

Het hof heeft nu, evenals het OM ter zitting heeft betoogd, geconcludeerd dat de sporen delictgerelateerd zijn. Bovendien, aldus het hof, heeft de verdachte geen redelijke verklaring gegeven voor de herkomst van deze sporen. Het hof heeft tevens geoordeeld dat, conform de zienswijze van het OM, de scenario's van indirecte overdacht van DNA van de verdachte niet aannemelijk zijn.

De Haagse vastgoedhandelaar kwam op 7 november 2007 door kogelschoten om het leven. Hij werd beschoten nadat hij door een man met een bivakmuts werd gevolgd op het moment dat hij zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg in wilde gaan. De vrouw van het slachtoffer was op dat moment ook in de woning aanwezig, maar wist te vluchten.
Provincie:
Tag(s):