donderdag, 1. december 2011 - 18:44

175.398 euro ingezameld voor stop aids now!

Amsterdam

Scholieren hebben met diverse acties 175.398 euro ingezameld voor hiv-preventieprogramma’s van Stop Aids Now, gericht op jongeren in Afrika.

Dit werd donderdag bekend gemaakt tijdens het dance4life event 2011 in de Hieneken Music Hall. Het event is de afsluiting van schools4life, het scholenproject van dance4life, en was exclusief toegankelijk voor scholieren die zich in de afgelopen maanden hebben ingezet voor een wereld zonder hiv en aids. Tijdens het event werd het bedrag bekend gemaakt dat ingezameld was.

Jan Kooijman, dance4life ambassadeur: "Het is heel leuk om te zien hoe creatief de scholieren de acties invulden. Geen enkele actie was te gek om aandacht te vragen voor de wereldwijde aidsproblematiek en zo geld in te zamelen. Van dansmarathons, rommelmarkten en bekogelen van docenten met slagroomsoesjes tot zelfs gesponsord overnachten in een gevangeniscel of slapen in de kou in een kartonnen doos!"

Tijdens het event werd een live verbinding gemaakt met dance4life ambassadrice Doutzen Kroes vanuit New York: "Ik baal echt enorm dat ik er niet live bij kan zijn! Gelukkig kan ik alle jongeren via deze weg wel vertellen dat ik zo blij ben dat ze zoveel geld hebben ingezameld, ik ben zo trots! dance4life kan daar heel veel goede dingen mee doen en dat is nog steeds heel hard nodig.”
Provincie:
Tag(s):