dinsdag, 6. december 2011 - 15:53

Achtervolging eindigt in sloot

Na een achtervolging van een gestolen bromfiets is dinsdagmorgen een 28-jarige inwoner uit Zaltbommel in de sloot beland.

Agenten zagen om 3.00 uur een op het Plein in Vlijmen een bromfiets rijden. De agenten wilde de bestuurder controleren maar hij ging er net hoge snelheid vandoor.

De agenten achtervolgden hem waarbij snelheden boven de 100 km/u gehaald werden. Bij de Oude Haven in Haarsteeg verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam met bijna 90 km/u ten val. Hij sprong echter op en rende weg een weiland in achtervolgd door de agenten.

Onderweg gooide hij zijn helm af en besloot in een sloot te springen om te ontkomen. Toen gaf hij het op en klauterde op de kant waar hij aangehouden werd. De bromfiets was in mei jl. in Italië gestolen. De man had ook nog drugs bij zich. Hij is naar het bureau gebracht en daar, met droge kleren, ingesloten voor de nacht. Later klaagde de man dat hij veel pijn had.

De agenten zijn, op advies van een gewaarschuwde arts, met hem naar het ziekenhuis gegaan waar bleek dat hij twee botjes in zijn hand gebroken had. Na behandeling is hij weer naar het bureau gebracht. De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):