dinsdag, 29. maart 2011 - 10:47

'Afrekenen met winkeldieven’ heeft afschrikkende werking

Rotterdam

Betrapte winkeldieven betalen voortaan een schadevergoeding aan gedupeerde winkeliers. Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van de ondervraagde consumenten voor deze maatregel is.

In aanwezigheid van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie werden de onderzoeksresultaten vanochtend bekend gemaakt door HBD-voorzitter Elrie Bakker tijdens de landelijke aftrap van ‘Afrekenen met winkeldieven’, in winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam. De landelijke invoering van ‘Afrekenen met winkeldieven’ is het gevolg van een succesvolle samenwerking tussen het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de Stichting Overlast Donatie (SODA) en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Gelderland-Midden.

Volgens Staatssecretaris Teeven sluit de nieuwe aanpak naadloos aan op het beleid om slachtoffers van criminaliteit een hand toe te reiken en daders aan te pakken: “Dit kabinet komt op voor de winkelier. Die 151 euro is een kleine tegemoetkoming voor de overlast”, aldus de staatssecretaris.
Ook consumenten juichen toe dat betrapte winkeldieven voortaan een schadevergoeding moeten betalen aan de winkelier. Uit de gepresenteerde onderzoeksresultaten blijkt dat 23 procent het hier mee eens is, terwijl 70 procent het hier zelfs zeer mee eens is
Provincie:
Tag(s):