zaterdag, 21. mei 2011 - 13:37

Agent bewusteloos geslagen door bromfietser (17)

Heereveen

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een 17-jarige inwoner van Heereveen een agent tegen de grond geslagen. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Agenten zagen de verdachte in de K.R. Poststraat, samen met nog twee andere mannen op één bromfiets rijden en besloten het drietal te controleren.

Toen zij de bestuurder een stopteken hadden gegeven en om zijn rijbewijs vroegen, bleek hij deze niet te hebben. Daarnaast gedroeg de verdachte zich erg vervelend. Omdat de verdachte ook onder invloed van alcohol bleek te zijn, wilden de agenten hem aanhouden voor een ademanalyse.

De verdachte sloeg om zich heen waarbij hij een agent met zijn elleboog tegen het gezicht sloeg waarna deze ten val kwam. Door de klap en val verloor de agent korte tijde zijn bewustzijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij op de ademanalyse 695 ug/l blies. Ook bleek hij softdrugs te hebben gebruikt. Hij is daarna voor verhoor ingesloten.

De agent werd naar het ziekenhuis gebracht en daar onderzocht. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis verlaten en is met een wekadvies thuisgebracht.
Provincie:
Tag(s):