zondag, 13. maart 2011 - 12:46

Arnhemse mode-delegatie bezoekt Roemenië

Van 16 tot en met 19 maart verblijft een delegatie van Arnhemse modeontwerpers en bedrijven in het Roemeense Iasi om te bekijken of daar geschikte productiemogelijkheden voorhanden zijn voor de productie van hun ontwerpen.

In Iasi is een bloeiende textielindustrie aanwezig. De reis vindt plaats in het kader van het EU-project Organza. Deelnemende bedrijven en partijen zijn Spijkers en Spijkers, Sjaak Hullekes, Arnhem Fashion Factory, Collectie Arnhem van ArtEZ en de Arnhem Mode Incubator.

De gemeente Arnhem leidt de delegatie. Wethouder Economische Zaken Michiel van Wessem: "Met het bezoek aan Roemenie willen we onze Arnhemse modesector de kans geven om te kijken hoe er kan worden samengewerkt op het gebied van productie en innovatie. Deze manier van werken sluit precies aan bij de rol die de gemeente in mijn ogen zou moeten hebben. Namelijk contacten tot stand brengen en partijen met elkaar verbinden."

Het bezoek aan Iasi is een vervolg op een bezoek dat een aantal Organza-partners, waaronder de gemeente Iasi, medio november 2010 aan Arnhem heeft gebracht. Daar is het idee ontstaan om productiebedrijven in Iasi te bezoeken. De gemeente Iasi en de Technische Universiteit van Iasi - beide partners van Organza - hebben aangeboden het bezoek aan de bedrijven te organiseren.

Het project Organza richt zich op het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van de creatieve industrie met middelgrote creatieve steden en regio's in de EU. Het is een netwerk van 13 partners - lokale overheden, kennisinstellingen en technologie- en innovatieagentschappen - in acht EU-landen. De gemeente Arnhem is de coördinator van het project; ArtEZ is één van de projectpartners. Vanuit Arnhem ligt de focus op Mode & Vormgeving.
Provincie:
Tag(s):