vrijdag, 29. juli 2011 - 8:35

Beschonken bestuurder vlucht voor de politie

Zeist

In de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli zagen surveillerende agenten op de Utrechtseweg een automobilist rijden die hen met hoge snelheid tegemoet kwam. Toen de agenten keerden, om hem te controleren, ging hij er spoorslags vandoor.

Hierbij overtrad hij meerdere verkeersregels. Hij negeerde een rood verkeerslicht en reed tegen de richting in. Uiteindelijk reed de automobilist zich klem in een doodlopende weg bij de Marsmanstraat. De bestuurder verliet direct de auto en ging er hardlopend vandoor. De bestuurder, naar later bleek een 27-jarige Soesterberger, vluchtte een steeg in maar kwam ten val toen hij over een hek sprong. De achtervolgende agenten konden hem daarna aanhouden op de Van Reenenweg.

De verdachte bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn want hij was nauwelijks te verstaan en stonk goed naar de drank. Op het politiebureau blies de Soesterberger 785 ug/l , ruim drie meer dan de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij kreeg meerdere processen-verbaal
Provincie:
Tag(s):