vrijdag, 28. januari 2011 - 17:53

Bijna failliete Midreth legt verbouwingswerk Stedelijk Museum stil

Utrecht

FNV Bouw & Infra maakt zich zorgen over de berichtgeving vrijdag rond een eventueel faillissement van bouwondernemer Midreth uit Mijdrecht. ‘De nieuwbouw van het Stedelijk Museum is inmiddels stilgelegd en alle werknemers hebben de bouwplaats verlaten’, meldt de FNV vrijdag.

Uitstel van betaling aangevraagd
Bouwbedrijf Midreth heeft vrijdag uitstel van betaling aangevraagd. De Midreth Groep bereikte half oktober vorig jaar nog met een groep investeerders overeenstemming over de voorwaarden voor een financiële deelneming in het bedrijf.

‘De groep investeerders brengt nieuw kapitaal in en bestaat o.a. uit partijen uit de bouw- en vastgoedsector. Dit zal Midreth Groep de benodigde slagkracht geven voor de uitvoering van zowel lopende als nieuwe bouwprojecten’, meldde het bouwbedrijf destijds op haar website.

Eerdere reorganisatie kostte 50 banen
FNV Bouw & Infra is eerder betrokken geweest bij de reorganisatie van Midreth. In totaal verloren toen bijna 50 mensen hun baan. FNV Bouw & Infra was zeer teleurgesteld over de gang van zaken: Midreth heeft willens en wetens de Wet Melding Collectief Ontslag ontdoken en wilde niet in gesprek gaan met de vakbond over een sociaal plan.

FNV Bouw & Infra heeft Midreth nadrukkelijk gewezen op hun plicht het collectief ontslag conform alle gestelde vereisten te melden bij het UWV en bij vakbonden. Ondanks deze waarschuwing vooraf koos Midreth voor individuele beëindigingovereenkomsten, die bovendien niet getoetst konden worden op objectieve gronden.

Zo is niet te toetsen het afspiegelingsbeginsel en welke bedrijfseconomische redenen leiden tot een ontslaggolf van deze omvang. ‘FNV Bouw & Infra staat leden bij en zal ingrijpen bij eventuele onrechtmatigheden’, aldus het FNV vrijdag.
Provincie:
Tag(s):