donderdag, 30. juni 2011 - 13:17

Compositietekeningen van overvallers op echtpaar in woning

De Regiopolitie Groningen doet nog steeds onderzoek naar de overval op een echtpaar in hun woning in Termunterzijl. Er zijn ondertussen tekeningen van twee overvallers gemaakt. De politie vraagt mensen die deze mannen op de compositietekening menen te herkennen te bellen met de politie.

Op zaterdagavond 9 april 2011 werd kort voor middernacht een echtpaar uit Termunterzijl in hun woning overvallen. Zij beheren de camping ‘Zeestrand’. Nadat was aangebeld deed de mannelijke bewoner de deur open. In eerste instantie werd naar een adres gevraagd, maar al snel werd hij bedreigd met een wapen en stonden er meerdere mannen voor zijn neus. Er ontstond een worsteling, zowel de man als de vrouw werd geslagen. Het echtpaar verzette zich en uiteindelijk gingen de mannen er vandoor. De mannelijke bewoner is met een verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Signalementen:

De politie beschikt van vier jonge overvallers over de volgende signalementen:

Dader 1

Was een donkerbruin/zwart gekleurde man; ongeveer 1,85 m ca. 24 jaar oud; dreigde met een pistool en was gekleed in een donkere groene of blauwe gladde stevige driekwart jas; muts en/of een capuchon met vermoedelijk een nepbontkraag. Hij sprak goed Nederlands met licht Antilliaanse accent.

Dader 2

Een blanke man; vrij grote ogen; kort lichtgekleurd haar; kleiner dan dader 1.

Dader 3

Was een jongeman (huidskleur onbekend) slank postuur; lengte ongeveer 1,80 m; was gekleed in een lichtgekleurde langs het lichaam hangende (wapper-) kleren. Hij droeg een opvallend masker (zie tekening).

Dader 4

Was een man (huidskleur onbekend) met een zwart doekje voor zijn gezicht; wat forser als de man met masker; geen smal hoofd; kleiner dan dader 1.

(Eén van deze vier daders had een lengte van ongeveer 1.70 m en was gekleed in een rood t-shirt, blouse of jekkie en een grijze jogging- of trainingsbroek)


Verdachte voertuigen

Op de parkeerplaats aan Diekstok, (vlakbij de camping waar vroeger de visafslag stond) werd ten tijde van overval een onbekende donkerkleurige auto gezien. Ook in de berm en op een inrit bij de bocht van de Schepperbuurt (nabij het Liesbethpad) werden rond het tijdstip van de overval twee onbekende auto’s gezien.

Uw informatie

De politie wil graag in contact komen met iedereen die de overvallers van de compositietekeningen menen te herkennen (en/of in combinatie met het masker en de verdachte voertuigen). Dit kan bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via de Criminele Inlichtingen Eenheid 06-44923562 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):