dinsdag, 10. mei 2011 - 12:56

Drie mensen vast op verdenking van brandstichting in de duinen bij Schoorl en Bergen

Schoorl

Op dit moment zitten een 44-jarige man en twee jongens van 18 en 20 jaar nog vast op verdenking van brandstichting in de duinen bij Schoorl en Bergen. Dit zegt politiewoordvoerder Petri Koenen van Noord-Holland-Noord.

De drie verdachten komen uit Alkmaar en Schagen. De 44-jarige man zit al ruim een week vast en zijn voorarrest is verlengt. De twee andere mannen zijn afgelopen zaterdag op heterdaad betrapt in het duingebied toen de politie op twee nieuwe duinbrandjes afkwamen. Geen van de verdachten heeft tot nu toe bekend iets met de branden te maken te hebben. De politie gaat wel uit van meerdere pyromanen die in het gebied actief zijn.

De gemeente Bergen heeft sinds 2009 last van bos- en duinbranden. Inmiddels hebben ongeveer 60 branden gewoed van verschillende omvang. De laatste brand van 1 mei, was de grootste brand tot nu toe. Toen ging zo’n 200 hectare natuurgebied in vlammen op.

De gemeente Bergen houdt op woensdag 11 mei samen met brandweer, politie en betrokken partners een informatieavond voor haar inwoners. Tijdens deze bijeenkomst zal de gemeente meer uitleg geven over de situatie rondom de branden en het verloop van het politieonderzoek.
Provincie:
Tag(s):