zaterdag, 6. augustus 2011 - 9:01

Eén slachtoffer van aanrijding Waalbrug overleden

Nijmegen

Zaterdagmorgen, rond 07.30 uur, vond een ernstige aanrijding plaats aan de Nijmeegse zijde van de Waalbrug, bij het Keizer Trajanusplein.

Update 7-8-11:
Eén van de slachtoffers van de aanrijding die zaterdagmorgen plaatsvond op de Waalbrug bij het Keizer Trajanusplein is zaterdagavond aan zijn verwondingen bezweken. 'Het betreft een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom', meldt de politie zondag.

Vijf gewonden liggen nog in ziekenhuizen in Nijmegen.
In de auto die als eerste werd geraakt, en waarin ook het dodelijke slachtoffer zat, zaten ook nog een 35-jarige Nijmegenaar en twee vrouwen van 21 en 24 jaar oud, beiden uit Nijmegen.
In de auto, die vooraan stond bij het verkeerslicht zaten een 49-jarige inwoner van Velp en een 44-jarige Arnhemmer.

'De verdachte, een 46-jarige Arnhemmer, is na verhoor zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt', aldus de politie zondag.

Eerdere berichtgeving:
Hierbij raakten 8 personen gewond. Daarvan zijn 6 personen naar ziekenhuizen in Nijmegen gebracht. Twee personen zijn ter plaatse door ambulancemedewerkers behandeld.

Uit verklaringen van getuigen blijkt dat twee auto’s, komende uit de richting van Arnhem, vrijwel stil stonden voor het verkeerslicht bij het Keizer Trajanusplein. Een derde auto reed met hoge snelheid achter tegen de tweede auto die vervolgens tegen de eerste auto werd geduwd. Daarna reed de derde auto tegen een auto die naast de eerste auto voor het verkeerslicht stond.

De vermoedelijke veroorzaker van het ongeval, een 46-jarige Arnhemmer, raakte niet gewond. Hij is aangehouden en wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag waardoor ernstig letsel is veroorzaakt.

In de eerste auto raakten twee personen gewond. In de tweede auto vielen vier gewonden waarvan twee ernstig. De inzittenden die in de auto naast de eerste auto stond, konden ter plaatse worden behandeld. Personalia van de gewonden zijn op dit moment nog niet bekend.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse is tot de middag bezig geweest met het onderzoek. Hoewel de hoofdrijbaan was versperd, kon het verkeer grotendeels via parallelbanen worden geleid om de overlast voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.
Provincie:
Tag(s):