dinsdag, 9. augustus 2011 - 8:21 Update: 08-07-2014 0:57

Engeland-Oranje afgelast vanwege rellen in Engeland

Zeist

De Engelse autoriteiten hebben de vriendschappelijke interland die woensdagavond gespeeld zou worden tussen Engeland en Nederland afgelast vanwege de rellen.

Dat maakt de KNVB zojuist bekend. De ongeregeldheden in Londen zijn dusdanig, dat alle beschikbare politiecapaciteit daarvoor gereserveerd wordt. Aangezien een groot evenement als een interland op Wembley toch de nodige politie-inzet vereist, is beslist deze niet te laten spelen.

Enkele Oranje-spelers uitten hun ongenoegen op Twitter.
Khalid Boulahrouz: "Helaas is Oranje - Engeland afgelast vanwege rellen in Londen! Veiligheid kan niet gegarandeerd worden! Dit is balen."

Gregory van der Wiel: "Helaas niet meer naar Londen. Wedstrijd tegen Engeland afgelast vanwege rellen in Londen."

Jeffrey Bruma: "Even naar huis en dan vanavond terug naar Hamburg."

John Heitinga: "Helaas, wedstrijd afgelast."

In de Londense wijk, waar het Wembleystadion ligt, is het sinds zaterdag erg onrustig. Oranje zou daar haar vrienschappelijke wedstrijd hebben gespeeld.

Rellen breiden zich verder uit
De rellen in Engeland begonnen zaterdag toen een politieman een vader op straat doodschoot. Afgelopen nacht waren de rellen in vrijwel alle Londense wijken. De politie heeft sinds zaterdag zeker 334 arrestaties verricht.

Ook zijn de Londense rellen overgeslagen naar Birmingham en Liverpool. Ook daar werden vannacht huizen in brand gestoken en moesten mensen hun huizen uitvluchten. In alle getroffen stadsdelen is sprake van geweld en plunderingen.
Categorie:
Tag(s):