woensdag, 18. mei 2011 - 11:21

Geen bonnenquota in Gooi en Vechtstreek

De korpsleiding van Gooi en Vechtstreek tikt de wijkteamchef op zijn vingers omdat hij volgende week donderdag met zijn team de hele dag bekeuringen wilde uitdelen.

De chef was zo ontevreden over het aantal bekeuringen dat hij een inhaalslag wilde maken, schrijft De Telegraaf woensdag. De wijkagent die de meeste bonnen zou schrijven, zou zelfs een prijs krijgen.

De korpsleiding is het absoluut niet eens met deze actie. Het politiekorps Gooi en Vechtstreek laat weten dat het al jarenlang ‘intelligent handhaven’ als korpsbeleid heeft ten aanzien van handhaving in het publieke domein.
Dat betekent dat het politieoptreden er altijd op gericht is een bijdrage te leveren aan veiligheid en leefbaarheid. Quota maken geen onderdeel uit van dit beleid.

De korpsleiding werd onaangenaam verrast door het nieuws dat er wel sprake zou zijn van een op hoeveelheden gerichte actie. Het gaat hier om een onhandige individuele actie van een wijkteamchef. Een actie die dus niet in lijn is met korps-, en regeringsbeleid. De actie is ingetrokken. De betrokken wijkteamchef zal woensdag door de korpsleiding worden aangesproken op zijn gedrag.
Provincie:
Tag(s):