vrijdag, 8. april 2011 - 21:56

Geen strafvervolging in dodelijk motorongeval A28

Assen

Het Openbaar Ministerie (OM) Assen stelt geen strafvervolging in tegen een motorrijder die betrokken was bij een dodelijk verkeersongeluk op de A28. Het OM is van mening dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeluk.

Op 12 september 2010 vond op de A28 in de omgeving van Pesse een ongeluk plaats waarbij een motorrijder om het leven kwam. Twee ervaren motorrijders waren aan het touren en onderweg naar huis. De ene motorrijder reed rechts voorop en de andere rijder links achter. Het gaat mis als de voorste motorrijder onverwacht snelheid mindert door zijn gas los te laten. De verdachte verklaart hierover dat het signaleren van een flitsapparaat de reden was om het gas los te laten. Dit vindt plaats terwijl er net een inhaalmanoeuvre is ingezet. Voor de achterste motorrijder is dit een onverwachte actie. Hij zit kort achter de voorste motorrijder en vermeerdert juist snelheid in verband met het inhalen. De achterste motorrijder tikt tegen de voorste motorrijder aan, verliest de macht over het stuur en komt ten val tegen de vangrail. Het slachtoffer is vrijwel direct overleden.

Na het bestuderen van het dossier is de officier van justitie tot de conclusie gekomen dat het niet op zijn plaats is om strafvervolging in te stellen. De verdachte liet in een reactie het gas los omdat hij een flitsapparaat opmerkte. Het gaat hier om een gering strafrechtelijk verwijt dat de verdachte gemaakt kan worden. Daarnaast is het slachtoffer de zwager van de verdachte en heeft het ongeval zich binnen één familie afgespeeld. Alle betrokkenen zijn zwaar getroffen door de gevolgen van het ongeluk.
Provincie:
Tag(s):