donderdag, 25. augustus 2011 - 10:23 Update: 08-07-2014 0:57

Harkemase Boys door in landelijke beker

Nijmegen

Harkemase Boys heeft woensdagavond goeie zaken gedaan in Nijmegen. Van de amateurs van NEC werd met 3-2 gewonnen door twee doelpunten van Erolind Derguti en een van Roel van der Meulen.

In de volgende ronde van de KNVB beker wacht nu Willem II. De Tilburgers zijn 20, 21 of 22 september te gast op sportpark De Bosk.

De mannen van Wieb Rodenhuis kwamen nog onnodig in de problemen na een 3-0 voorsprong maar de Harekieten hielden in de hectische slotfase het hoofd koel in tegenstelling tot enkele NEC’ers die nadrukkelijk solliciteerden naar een rode kaart. Uiteindelijk was het alleen doelpuntenmaker Tom Diebels van NEC die het einde van de wedstrijd niet haalde.

,,Wat maken we het ons weer onnodig moeilijk’’, verzuchtte Rodenhuis na afloop. ,,Door een zeldzame fout van Jacob de Vries komen zij terug in de wedstrijd maar ik vind het grote klasse hoe hij daarna stoïcijns door keepte.’’ In de hectische slotfase was het namelijk De Vries die, net als afgelopen zaterdag, zijn ploeg op benauwde momenten er door sleepte.

Aanvallend was Erolind Derguti de uitblinker. De 19-jarige Marumer speelde zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van de Boys en scoorde bij zijn debuut twee keer. ,,Geweldig hoe die jongen speelde’’, zei Rodenhuis. ,,Hij is sterk en potig en voor de donder niet bang’’. Tegen Willem II zijn de Harekieten volgens de trainer niet kansloos ,,Je ziet dat net niveau tussen Topklasse en Jupiler League steeds kleiner wordt en wij hebben niks te verliezen en zij alles.’’

Komende zaterdag speelt Harkemase Boys een uitwedstrijd tegen Capelle. De Capellenaren werden woensdagavond na strafschoppen uitgeschakeld door WKE. Ex-Harekiet Anton Jongsma scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker voor WKE.
Categorie:
Tag(s):