dinsdag, 11. januari 2011 - 9:22

Hoogwatergolf bereikt Noord-Limburg

Venlo

De hoogwatergolf trekt langzaam door de regio Midden- en Noord-Limburg. Terwijl in Linne een langzame daling is ingezet, moet het noorden van Limburg de golf nog verwerken. Vandaag trekt de golf door Venlo, Arcen, Bergen, Gennep en Mook & Middelaar. In Gennep wordt dinsdagavond de hoogste stand verwacht.

De hulpdiensten verwachten geen problemen. Wel is besloten om de dijk in Arcen nabij de Toren middels een nooddijk te verhogen. Waterschap Peel en Maasvallei heeft alles opgebouwd voor een afvoer tot 2.500 m3/seconde. Mocht het nodig zijn, dan kunnen de keringen nog worden versterkt en verhoogd tot een afvoer van 3.000 m3/seconde. Er is tot dinsdag geen regenverwachting die effect kan hebben op de waterhoogten. Het scheepvaartverkeer tussen Roermond en Maastricht is weer vrijgegeven. Dit kon doordat de sluis bij Limmel weer in gebruik is genomen. Automatisch meetpunt
Het automatische meetpunt in Ool (Roermond) is inmiddels gerepareerd. De peilschaal geeft weer de juiste meterstanden aan. Het meetpunt was sinds maandag defect. Rijkswaterstaat heeft de standen in de tussenliggende periode steeds fysiek uitgelezen.

Het regionale informatienummer is gewijzigd. Het nieuwe nummer is 088 – 11 90 110. Mensen die het oude infonummer nog bellen worden automatisch doorgeschakeld naar het nieuwe infonummer.
Provincie:
Tag(s):