vrijdag, 8. april 2011 - 22:54

Inbrekers aangehouden voor grote serie autoinbraken

Eind vorige week zijn door agenten van Politie Zeeland twee personen aangehouden die worden verdacht van het plegen van een grote serie auto-inbraken.

Deze, in totaal zeker 100, auto-inbraken zijn gepleegd tussen oktober 2010 en maart 2011 en gebeurden vooral in de buitengebieden op Walcheren en Schouwen-Duiveland.

De verdachten betreffen een 59-jarige man en een 47-jarige vrouw. Zij zijn beide afkomstig uit de gemeente Veere. De man is op 1 april jl. door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en de vrouw is inmiddels weer op vrije voeten.

Beide verdachten werden op 29 maart jl. om ongeveer 05.00 uur in hun woning aangehouden nadat de man de avond daarvoor gecontroleerd was op Schouwen-Duiveland. De man gedroeg zich op dat moment verdacht en heeft zich moeten legitimeren bij een Zeeuwse politieagent. Toen deze later zijn gegevens invoerde in de computer kwam hij er achter dat de auto waar hij de man bij aantrof, gestolen was en dat er gestolen kentekenplaten op zaten. Collega's van de betreffende agent zijn toen naar het opgegeven adres van de man gereden en troffen hem en de vrouw daar aan. Op bevel van de officier van justitie zijn de beide verdachten aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De auto met de gestolen kentekenplaten is direct in beslag genomen door agenten van de Zeeuwse politie en er is een onderzoek in de woning ingesteld.

Tijdens het navolgende onderzoek heeft Politie Zeeland inmiddels 26 auto-inbraken opgelost, ook werden twee gestolen auto's teruggevonden.

De agenten die bezig zijn met deze zaak zijn er van overtuigd dat er nog meer zaken opgelost gaan worden, maar er is een probleem. Van een heleboel aangetroffen goederen is op dit moment geen eigenaar bekend en die wil de politie natuurlijk wel graag achterhalen. De auto's waarin werd ingebroken waren voor een groot gedeelte het eigendom van toeristen en de goederen die aangetroffen zijn, komen dus niet alleen van mensen uit Zeeland. Dit is ook de reden dat Politie Zeeland het persbericht breed verspreidt, zodat zoveel mogelijk gedupeerden de kans krijgen om hun gestolen goed weer terug te ontvangen.

Op de politiesite http://www.politie.nl/zeeland/nieuws/inbrekersaangehoudenvoorgroteseriea... zijn deze gestolen spullen te zien.
Provincie:
Tag(s):