vrijdag, 4. maart 2011 - 15:55

Inzittenden bus gewond na bijna-aanrijding

Nijmegen

Donderdagmiddag rond 15.30 uur vond er in het centrum van Nijmegen een bijna-aanrijding plaats tussen een personenauto en een personenbus van het openbaar vervoer.

Door de noodstop om een aanrijding te voorkomen, raakten enkele personen in de bus gewond.

De automobilist reed uit de 1e Walstraat naar de kruising met de Smetiusstraat. De lijnbus reed vanuit de Bloemerstraat in de richting van de Smetiusstraat. Beiden naderden de kruising op dat moment en remden om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor kwamen enkele inzittenden in de bus ten val of liepen kneuzingen aan ribben, armen en hoofd op. Vier personen zijn ter controle vervoerd naar het ziekenhuis.

De personenauto heeft vermoedelijk het op de kruising aanwezige stopbord en de voor hem van rechts komende personenbus genegeerd en is doorgereden tot de middenstreep van de kruising. Toen beide voertuigen nagenoeg tegen elkaar tot stilstand kwamen, is de automobilist achteruit de 1e Walstraat ingereden. Daarbij werd een andere personenauto licht beschadigd.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse technisch verkeersonderzoek verricht. Daarbij zijn foto gemaakt en is de tachograafschijf van de chauffeur bekeken. Beide bestuurders hebben een verklaring afgelegd bij de politie.
Provincie:
Tag(s):