woensdag, 5. januari 2011 - 19:41

Kerkrade stelt invoering nieuw afvalinzamelingsysteem uit

Kerkrade

De gemeente Kerkrade heeft besloten de invoering van het nieuwe afvalinzamelingsysteem met zo’n drie weken uit te stellen. De startdatum staat nu gepland voor 24 januari 2011, zo meldt de gemeente.

Tot de verschuiving van de invoerdatum van het systeem is besloten vanwege de problemen met het ophalen van afval in december 2010 door de winterse weersomstandigheden. Door de hevige sneeuwval en gladheid konden de afgelopen weken niet alle afvalcontainers in Kerkrade opgehaald worden door RD4. Hierdoor zitten veel Kerkradenaren nu nog met volle containers, met afval uit 2010.
Als zij die containers in januari aan de weg zouden zetten, zouden de kosten van deze lediging al in rekening worden gebracht vanwege de invoering van het volume/frequentiesysteem per 1 januari 2011. Om deze extra kosten voor inwoners te compenseren, heeft de gemeente besloten tot een latere invoerdatum van het nieuwe afvalsysteem.

Het volume/frequentiesysteem houdt in dat de afvalstoffenheffing gebaseerd wordt op een vast jaartarief voor alle huishoudens plus een tarief voor het aantal keren dat u afval aanbiedt (het variabele deel). Met het volume/ frequentiesysteem kunt u dus gedeeltelijk zelf de hoogte van uw afvalkosten bepalen. Als u de container minder aan de straat zet, betaalt u dus ook minder. Het gewicht van de container heeft geen invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing.
Provincie:
Tag(s):