dinsdag, 6. september 2011 - 16:24

Landelijke actie tegen georganiseerde hennepteelt

Utrecht

Vandaag vinden in het hele land acties plaats tegen de georganiseerde hennepteelt. In de ochtenduren werden invallen gedaan bij 65 kwekerijen en twee drogerijen.

Hierbij zijn tot nu toe 42 verdachten opgepakt. Ruim 11.000 planten werden ontdekt, alsook bijna 7.000 stekken. De planten alleen al vertegenwoordigen een straatwaarde van plm. 1.1 miljoen euro. Bij verschillende kwekerijen werden levensgevaarlijke situaties aangetroffen, zoals open elektriciteitsdraden en oververhitting.

Ook bij de landsgrenzen worden momenteel acties uitgevoerd in verband met het vervoer van hennep. Deze landelijke actie tegen de georganiseerde hennepteelt gaat nog tot in de avonduren door.

De opbrengt van deze actie bevestigt nogmaals het beeld dat de hennepteelt al lang z'n onschuld heeft verloren. Geen kwekerij staat op zich en iedere teler vormt een schakel binnen een grotere crimineel proces. Een proces dat wordt beheerst door criminele organisaties die geweld, corruptie en liquidaties niet schuwen en enorme winsten voor zich opeisen.
Provincie:
Tag(s):