woensdag, 1. juni 2011 - 14:37

Leeuwen veilig aangekomen in Emmen

Emmen

Woensdagochtend vroeg zijn drie leeuwen veilig aangekomen in Dierenpark Emmen.

Eerst zijn de twee leeuwinnen Tia en Brandy in Woburn, Engeland ieder in een transportkist gedaan. Vervolgens is de vrachtauto naar Thoiry in Frankrijk gereden om Zulu op te halen. De reis naar Emmen verliep voorspoedig. Hoewel de drie leeuwen voor het eerst een transport meemaakten, bleven ze erg rustig tijdens de reis.

In Emmen zijn de transportkisten met een vorkheftruck naar het nieuwe onderkomen voor leeuwen gereden en voor het binnenverblijf gezet. Toen alles stevig op zijn plek stond, deed de verzorger de schuif omhoog. Dat was even een spannend moment, maar binnen de kortste keren zaten ze elk in hun eigen binnenverblijf.

Woensdag krijgen ze gelegenheid bij te komen van de reis, maar al snel zullen de verzorgers beginnen de leeuwen aan elkaar en aan het nieuwe buitenverblijf te laten wennen. Ze moeten zich natuurlijk wel de koning der dieren voelen als ze zich voor het eerst aan het publiek laten zien. Dat zal zijn tijdens de officiële opening door presentator Sipke Jan Bousema op 10 juni.
Provincie:
Tag(s):