donderdag, 17. maart 2011 - 10:31

Man aangehouden die een ander in brand wilde steken

Veenendaal

De politie heeft dinsdagavond in Veenendaal een man aangehouden op verdenking van een poging om die avond op de Achterkerkstraat een andere man in brand te steken.

's Middags omstreeks 16.30 uur zit een 20-jarige man uit Veenendaal samen met twee vrienden op een bankje in de buurt van de Achterkerkstraat. Er fietst een man voorbij. De fietser is een 32-jarige man uit Veenendaal. Een van de drie op het bankje roept iets vervelends. De fietser komt terug. Er ontstaat een discussie. Daarna vertrekt de fietser weer.

's Avonds rond vijf over zeven is de 20-jarige Veenendaler weer in de Achterkerkstraat. Hij staat daar en is alleen. Hij ziet zijn 32-jarige plaatsgenoot weer aan komen fietsen. De fietser gooit benzine naar hem en wil die aansteken. De 20-jarige rent weg en belt de politie. Agenten houden de 32-jarige verdachte aan. Hij verzet zich hevig. De agenten zijn genoodzaakt gepast geweld te gebruiken. Ze overmeesteren de verdachte. Hij moet voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):