dinsdag, 30. augustus 2011 - 15:33

OM vervolgt verdachte moord Dorpsweg ook voor moord op Sint Maarten

Rotterdam

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam zal een 34-jarige man uit Sint Maarten, die wordt verdacht van de moord in april op een 31-jarige Rotterdammer vlak voor het politiebureau aan de Dorpsweg, ook vervolgen voor een dodelijke schietpartij op Sint Maarten.

Bij die schietpartij in januari 2001 kwam een 34-jarige man om het leven. Een medeverdachte werd op de Antillen al tot 13 jaar cel veroordeeld.

Dat maakte de officier van justitie dinsdag bekend tijdens de zogenoemde pro-formabehandeling bij de rechtbank in Rotterdam van de moord op de Dorpsweg.

Na de schietpartij op 9 april, was de politie naarstig op zoek naar de 34-jarige. Hij meldde zichzelf eind mei op een politiebureau. Tijdens het onderzoek naar zijn verblijfplaats ontdekte de politie dat hij ook werd gezocht voor de moord op Sint Maarten. Nadat de man werd aangehouden heeft het Openbaar Ministerie op Sint Maarten het OM in Rotterdam gevraagd de man ook voor deze moord te vervolgen. Inmiddels is het dossier van die zaak overgedragen aan het OM in Rotterdam.

De zaken werden dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld, onder andere omdat de verdachte nog moet worden gehoord over de zaak op Sint Maarten. Of de zaken over drie maanden wel inhoudelijk door de rechtbank behandeld kunnen worden, was dinsdag nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):